Politiek reageert op artikelen Gooi – en Eemlander

in archief: Algemeen.

Het artikel in de Gooi- en Eemlander  van 2 mei heeft heel wat teweeg gebracht. Zowel bij onze leden, de organisatoren als ook de (ouders van de) bezoekers. Over de door ons sinds vele jaren georganiseerde kinderdisco (10-14 jarigen) werd gezegd  dat deze wordt georganiseerd in een ruimte die daar eigenlijk niet voor is bedoeld en dat dit een  voorbeeld is van een evenement met een paracommerciële achtergrond.

U heeft op onze eigen website en op ook op  www.wijdemeersewebkrant.nl  onze reactie al kunnen lezen. Vanochtend stond er wederom een artikel in de Gooi- en Eemlander. Het is goed om te melden dat er inmiddels overleg is geweest met de politiek (CDA) en dat wij vanmorgen zelfs gebeld zijn door de burgemeester. Hij stond op het punt om op vakantie te gaan, maar wilde ons toch nog even laten weten blij te zijn met onze kinderdisco en dat de gemeente graag denkt in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. De kinderdisco als voorbeeld stellen van hoe het niet moet was een keus van de journalist van de G&E en de gemeente was hier niet blij mee (“not amused”).

Wij onderkennen dat de gemeente een belangrijke rol heeft bij evenementen. Bij recente calamiteiten (monstertruck, hoogwerker) wordt er al snel met de beschuldigende vinger naar de gemeente gewezen. De komende tijd gaan wij samen met de gemeente afspraken maken over contouren waarbinnen de kinderdisco georganiseerd kan blijven worden. We gaan voor de win-win-win situatie, waarbij de belangrijkst win betrekking heeft op de jeugd.

Voetbaldagen prima van start gegaan

in archief: Algemeen.

Maandag 4 mei kenden deelnemers en trainers een prima van start van de 3e editie van de SV ‘s-Graveland Voetbaldagen. Gestoken in een shirt van Veilinghuis van Spengen met eigen initialen daarop werkten de spelers een centrale warming up, geleid door Ab Faas, af. Na ongeveer een half uur was iedereen goed opgewarmd en kwam de bal er aan te pas om de verschillende trainingsvormen uit te voeren. Dagelijks zullen de spelers in vier blokken trainen en is de afwisseling van de verschillende oefeningen groot. Om op krachten te komen, zijn er voldoende energiebronnen (komkommer, ontbijtkoek, appels, bananen etc) aanwezig en elke dag staan in de kantine de tafels gedekt om te lunchen.

            LunchTribune

Klinkende 4-1 winst ‘s-Graveland

in archief: Algemeen.

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Baarn, ontving doelman Erwin Woppenkamp bloemen omdat hij na dit seizoen zijn keepershandschoenen aan de wilgen hangt. Daarnaast was er voor Roland Haselager een aandenken vanwege zijn 250e wedstrijd in het eerste van ’s-Graveland. Omdat hij niet kon spelen vanwege fikse snijwond in zijn hand nam hij het kleinood en de bijbehorende bloemen als toeschouwer in ontvangst. Lees verder…

VR1 kampioen!!

in archief: Algemeen.

Pas op de laatste speeldag zou bekend worden welk team er met de titel vandoor zou gaan. VR1 liet er zelf geen twijfel over bestaan en won onder grote publieke belangstelling met 10-1 van sv Ouderkerk VR3. Daarna was het wachten op de uitslag van SCH tegen concurrent SCW. SCH vervulde haar sportieve plicht en won met 1-0 van de – toen nog – koploper. Want op de laatste dag liet het team van trainer/coach Jan Plaizier de concurrent achter zich waardoor ze behalve de titel ook op eigen kracht promotie naar de 4e klasse bewerkstelligden. De ontlading was dan ook enorm groot. IMGP9913
Een week na het kampioenschap van de ME1 nu het vlaggenschip van het meiden- en vrouwenvoetbal dat kampioen werd. Zij kregen de verdiende medaille van een trotse voorzitter Koen Janmaat omgehangen. Voor routiniers Ellen Sluyter en Gertruud van Nes was het overigens hun tweede titel in hun imposante voetbalcarrière.

Van harte proficiat met deze dik verdiende titel.

Hier de foto’s van de kampioenswedstrijd.

Gemeente Wijdemeren ‘dankbaar’ voor initiatief s.v. ‘s-Graveland

in archief: Algemeen.

Wijdemeren boos over overlast kleine feesten.

Dat was de kop boven een artikel in de Gooi- en Eemlander van zaterdag 2 mei.

Al lezende kwamen wij ook de kinderdisco (10-14 jarigen) tegen die sinds vele jaren door onze vereniging wordt georganiseerd in een, volgens de gemeente, “ruimte die daar eigenlijk niet voor is bedoeld” en als voorbeeld dient van ‘dit soort evenementen met een paracommerciële achtergrond” De gemeente dreigt met strenger controleren, handhavend optreden en het opleggen van dwangsommen. Lees verder…

Gebruik kunstgrasveld tijdens vakantie

in archief: Algemeen.

Nu de meivakantie is aangebroken of voor sommige eind deze week begint, zien we dat veel voetballiefhebbers naar ons complex komen om op het kunstgras te voetballen. Vorig jaar hebben we in de zomervakantie helaas al negatieve ervaringen gehad met het gebruik zonder toezicht, met alle gevolgen van dien. Vandaar onderstaand nogmaals de regels die gelden voor het gebruik van het kunstgras buiten de trainingstijden:

  • Het veld is alleen beschikbaar voor leden van s.v. ‘s-Graveland*; zij betalen immers contributie. Een enkele introducee wordt gedoogd, maar (als voorbeeld) niet twee leden met zes introducees.
  • Op het kunstgrasveld zijn alleen voetbalschoenen toegestaan. Schoenen met platte zolen zijn uit den boze.
  • Verrijdbare doelen mogen worden gebruikt mits deze op verantwoorde wijze worden verplaatst. Dus niet schuiven over het kunstgras.
  • Als het hek is afgesloten, is toegang verboden.

* andere verenigingen in de regio met kunstgrasvelden hebben deze velden blijkbaar hermetisch afgesloten, zodat hun leden er buiten de gebruikelijke tijden niet terecht kunnen. Zij zoeken hun heil dan bij ons en maken helaas misbruik van de mogelijkheid die wij onze leden graag willen bieden.

We zijn blij met het kunstgras, maar er ook zuinig op. En eerlijk gezegd hebben wij nog geen oplossing voor de komende zomervakantie en dreigt dat we in deze periode het complex en dus het kunstgrasveld gesloten zullen houden.

Sportrevalidatie Hilversum verzorgt gratis inloopspreekuur.

in archief: Algemeen.

sportrevalidatiePer 1 mei 2015 is SV ‘s-Graveland een samenwerkingsverband aangegaan met Sportrevalidatie Hilversum. Zij verzorgen elke week een gratis inloopspreekuur voor spelers en speelsters bij SV ’s-Graveland.

Dit inloopspreekuur vindt plaats op:

  • Dag: Zaterdag
  • Tijdstip: 10.00-11.00 uur
  • Locatie: SV ’s-Graveland, behandelruimte bij de kleedkamers
  • Fysiotherapeut: Anke Andriessen

Het inloopspreekuur is er voor alle jeugdspelers en speelsters en senioren mannen en vrouwen. In geval van blessures kun je tijdens de gratis inloopspreekuren terecht voor een diagnose, advies en korte behandeling. Voor intensievere behandeling kan er worden doorverwezen naar de praktijk. Door de samenwerking met andere disciplines, kan er van verschillende specialisten gebruik gemaakt worden voor de juiste diagnose en behandeling.    Bij blessures die niet kunnen wachten tot de inloopspreekuren, kan er contact opgenomen worden met Sportrevalidatie Hilversum via telefoonnummer 035-6217816 of e-mailadres info@sportrevalidatie-hilversum.nl. Je kunt dan – in de meeste gevallen – dezelfde dag nog terecht!

In verband met andere verplichtingen zal Anke in mei op 2 en 23 mei aanwezig zijn.

ME1 eerste Voorjaarskampioen

in archief: Algemeen.

Afgelopen zaterdag is de ME1, het team van Rik Sluyter en Sander Kerkhof, er in geslaagd om het Voorjaarskampioenschap 14-15 binnen te halen. In een directe confrontatie met nummer 2 Loosdrecht ME1 wordt overtuigend met 4-1 gewonnen en was het langer verwachte kampioenschap nu definitief. ME1, Rik en Sander van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap in de 1e klasse!!!

me1 kampioen

S.V. ‘s-Graveland 94 jaar

in archief: Algemeen.

Op 22 april 1921 in het zaaltje van Sientje Baar ( later P. van ‘t Klooster en thans restaurant Solo ) aan de Kerklaan te Kortenhoef werd de voetbalvereniging ‘s-Graveland (officieel V.V.S. gedoopt) opgericht. Als oprichtingsdatum werd 23 april 1921 genomen. In deze eerste vergadering werd de contributie bepaald op ƒ 0,25 per week voor de leden en op ƒ 0,10 voor aspiranten. Het inleggeld op resp. ƒ 1,00 en ƒ 0,50. Voorts werd bepaald, dat de kleuren blauw- wit verticaal gestreept zouden zijn voor het shirt en de kousen blauw met daarbij een donkere broek. Gestart werd met 19 leden. Lees verder…