Bestellingen Webshop

in archief: Algemeen.

Zaterdag a.s.  zijn de ruim 30 bestellingen uit de webshop af te halen in de commissie kamer. Bestellingen die dinsdag jl. gedaan zijn, kunnen zo goed als zeker ook zaterdag nog afgehaald worden. Bestel je broekje en sokken dus op tijd!!

In memoriam Gerard Kreuning

in archief: Algemeen.

Rouwadvertentie Gerard Kreuning

Maandag jl. bereikte ons het droevige bericht dat op 73-jarige leeftijd Gerard Kreuning die middag was overleden. Hoewel de gezondheid van Gerard de afgelopen twee jaar hard achter uit was gegaan en hij inmiddels bijna een jaar op Zonnestraal woonde, kwam het overlijden voor ons toch nog onverwachts.

In de jaren 70 kwam Gerard van De Zebra´s als keeper naar ´s-Graveland, maar de naam Gerard Kreuning was onlosmakelijk verbonden met het damesvoetbal bij de s.v. ’s-Graveland. Mede dankzij of misschien wel vooral dankzij hem neemt deze afdeling al vier decennia een prominente plaats in binnen de vereniging.

Welke functie heeft hij in al die jaren voor het damesvoetbal niet vervuld? Voorzitter, wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, trainer, leider, grensrechter. Het toont ontegenzeglijk zijn betrokkenheid bij het damesvoetbal aan en werd daarin altijd gesteund door zijn vrouw Wil. Op een gegeven moment zorgde hun drive ervoor dat we zelfs twee damesteams hadden in een tijd dat damesvoetbal bij lange na niet zo in de schijnwerpers stond als nu.

Maar ook als medewerker in de kantine heeft hij zijn bijdrage aan de club geleverd en tijdens en ook nog een aantal jaar nadat hij het bij de dames iets rustiger aan was gaan doen, was hij ook consul van de KNVB voor de verenigingen aan het Kininelaantje in Hilversum en ’s-Graveland waar hij elke zondagochtend de velden keurde. Daarnaast organiseerde hij de laatste jaren de maandelijkse bingoavonden op zaterdagavond en was hij als deelnemer jarenlang actief als klaverjasser tijdens de reguliere competitie en de klaverjasmarathons.

Met Gerard verliezen we een markante persoonlijkheid binnen de vereniging.

We wensen zijn vrouw Wil en overige familie veel sterkte met het verwerken van zijn verlies.

Ook geluidinstallatie vervangen

in archief: Algemeen.

Charles Jansen van Music Plant is druk bezig om de buitenspeakers rond veld 1 te vervangen, waardoor in combinatie met een nieuwe installatie de geluidskwaliteit aanzienlijk zal verbeteren. Op twee masten zijn de nieuwe speakers al aangebracht. Met behulp van de A junioren die zaterdagochtend trainden, kon de grote steiger worden verplaatst naar de andere lichtmast zodat de werkzaamheden naar verwachting volgende week klaar zullen zijn.

De nieuwe speakers tussen veld 1 en 3.

De nieuwe speakers tussen veld 1 en 3.

Kleine tribune krijgt vorm

in archief: Algemeen.

Met de nodige precisie wordt gewerkt aan de plaatsing van de knusse tribune, die ‘toevallig’ achter het reclamebord van de vijfde colonne wordt geplaatst. De vrijwilligers streven er naar om bij de start van de competitie de veertig zitplaatsen beschikbaar te hebben.

WP_20140809_007[1]

Nix18

in archief: Algemeen.

We proberen er streng op toe te zien dat er onder 18 jaar geen alcohol wordt geschonken. Dat vraagt zeker op drukke zaterdagen extra aandacht van de vrijwilligers achter de bar. Van de eigen leden weet men doorgaans wel wie er jonger is dan 18 en dus geen alcoholhoudende drank krijgt. Voor niet-leden ligt dat moeilijker. Maar dat onze vrijwilligers ook dat prima doen, blijkt uit een brief  die we van de gemeente hebben ontvangen.
Door twee zogenaamde Mysterykids (een jongen van 17 en meisje van 15 onder begeleiding van Bureau Nuchter) is geprobeerd alcohol te kopen in onze kantine. Beide malen is dat geweigerd door de kantinemedewerker, waarvoor hulde.

De gemeente toont zich verheugd met deze waarneming, maar zal de steekproef in het najaar voortzetten omdat nog niet overal in de gemeente het beleid even stringent wordt nageleefd. Ook wij zullen op onze hoede blijven en er alles aan doen om verkoop en gebruik van alcohol aan mensen jonger dan 18 jaar te voorkomen.

nix-18-logo_share

Kleine tribune in aantocht.

in archief: Algemeen.

Er zijn al enige tijd plannen om ter gelegenheid van ons 100-jarig jubileum in 2021 een tribune in gebruik te nemen. Niet iedereen kan daar blijkbaar op wachten. Een spontaan initiatief van de heer S. Jansen, agrariër in ruste,  zou al tot een eerdere realisatie moeten kunnen leiden. Op de bijgaande foto zien we een proefopstelling. Mede gezien de personen die plaats hebben genomen op de kuipstoeltjes, denk je in eerste instantie aan een strafbankje, maar niets is minder waar. De tribune in zijn uiteindelijke vorm zou plaats moeten gaan bieden aan 40 toeschouwers. Er zijn echter nog veel onbeantwoorde vragen. Komt er een thuis- en een uitvak? Hoe gaat de catering verzorgd worden? Wie zijn de uitverkorenen die plaats mogen nemen op de blauwe stoeltjes en wat zijn de voorwaarden hiervoor? Wat we al wel weten is dat de tribune tussen de twee dug-outs komt te staan, zodat beide coaches binnen vocaal bereik zijn en aldus van “adviezen” kunnen worden voorzien. We zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

_DSC5620

Pittige bekerindelingen

in archief: Algemeen.

Het tweede is voor de beker ingedeeld met de tweede elftallen van BFC, NVC en SDO. De B1 heeft eveneens een uitdaging tegen Victoria (hoofdklasse), BFC (4e divisie) en SDO (3e divisie).

Wedstrijdprogramma competitie 1e elftal bekend

in archief: Algemeen.

Nu de KNVB de nummering van de teams heeft vrijgegeven is ook het competitieprogramma bekend. De competitie begint met een uitwedstrijd tegen AS ’80 en de week daarop wordt de eerste thuiswedstrijd tegen Batavia ’90 gespeeld. De derby’s tegen Nederhorst (thuis) en ASV ’65 (uit) zijn pas in november, te weten 9 respectievelijk 23 november.

Het seizoen wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Hooglanderveen.

Hier het complete programma van het eerste en tweede elftal. Wedstrijdschema 1e en 2e elftal