SPORTIEF GEDRAG?  OOK EEN TAAK VOOR JOU!

in archief: Algemeen, Fair Play.

De Commissie Sportief Gedrag is begin 2013 opgericht om binnen SV ’s-Graveland een structurele dialoog over “Sportief Gedrag” te initiëren en op gang te houden. Om duidelijk te maken wat de vereniging onder sportief gedrag verstaat is “onze basis-elf” geïntroduceerd. Elf gedragsregels  waaraan iedereen op sportcomplex Berestein zich dient te houden. Zowel leden van onze club als gasten. Deze regels kunt u onder andere vinden bij de ingang van het sportcomplex.

Uiteindelijk wil de commissie de volgende zaken binnen de club bereiken:

  1. Het gezag van de scheidsrechters en grensrechters wordt door iedereen volledig geaccepteerd
  2. Er is een vanzelfsprekendheid en een lage drempel om elkaar op een acceptabele manier aan te spreken op ongewenst gedrag

Daarbij is het van belang dat alle betrokkenen actief meedoen: spelers, trainers, coaches, scheidsrechters, grensrechters, bestuursleden, ouders en toeschouwers.

Ondanks dat er veel goed gaat, bereiken ons ook regelmatig berichten over hoe we het liever niet zien: met drinken en etenswaren het kunstgrasveld op, als leider op ongewenste plaatsen langs de lijn staan, ageren tegen de scheidsrechter en/of grensrechter, grof taalgebruik richting de (jeugd)spelers tijdens de wedstrijd en publiek dat niet achter de hekken staat. Dat kan gebeuren, want we beseffen dat niet iedereen alle regels uit het hoofd kent en/of dat de emotie soms de overhand heeft. Vervelend wordt het pas echt, als de desbetreffende persoon het gedrag niet wil veranderen als hij/zij er op aangesproken wordt. Dat laatste kunnen we als vereniging niet tolereren. Daarom willen wij via deze weg iedereen vragen om rekening te houden met ‘onze basis-elf’ en waar mogelijk elkaar aan te spreken op ongewenst/onsportief gedrag. Dat is niet alleen een taak van een bestuur of de Commissie Sportief Gedrag maar een taak van ons allemaal.

De Commissie zal de discussie rondom Sportief Gedrag binnen de club blijven stimuleren en daarbij de voortgang van de gewenste “cultuurverandering” bewaken en waar nodig de plannen uitbreiden of bijstellen. Tevens dient de CSG als meldpunt van eventuele misstanden en/of calamiteiten. Deze kunnen door iedere betrokkene gemeld worden via het mailadres csg@svsgraveland.com.

‘s-Graveland wint van De Dreef

in archief: Algemeen.

Foto’s

‘s-Graveland heeft de thuiswedstrijd tegen vv De Dreef gewonnen. Een overrompelende eerste 10 minuten, waarin twee keer werd gescoord, bleek de basis voor de uiteindelijke 3-1 zege.

De vroege en comfortabele vroege voorsprong zorgde niet voor rust in het elftal dat ogenschijnlijk moeite had om de scherpte van het eerste kwart van de wedstrijd vol te houden. Van ’s-Graveland zijde werd het een rommelige wedstrijd en gaf daardoor vv De Dreef het gevoel dat de wedstrijd ondanks de stand niet gespeeld was. De Dreef bleef strijden voor de punten die nodig zijn om de nacompetitie te ontlopen ten koste van Batavia ’90 dat de laatste weken in staat blijkt het de hoog op de ranglijst bivakkerende ploegen lastig te maken. Lees verder…

Volop beweging op gebied van sponsoring

in archief: Algemeen, Sponsoren.

Mogelijk is het nog niet iedereen opgevallen maar de afgelopen week zijn er weer een aantal nieuwe sponsors toegetreden die de sv’s-Graveland een warm hart toedragen.

ThuizBij Kinderopvang (voorheen SKG) heeft de Smurfenbak voorzien van 2 nieuwe reclameborden en ook het bord rond het hoofdveld is voorzien van het nieuwe logo

L+R Tuinen (Loek Mouissie en Richard Koelink)  Totaalconcept voor uw tuin heeft zich aangemeld als nieuwe sponsor. Het bord is terug te vinden op de plek waar linksback Richard Koelink jarenlang in het 1e de aanvallen opzette in de 2e helft. Voor al uw tuinadviezen en werkzaamheden.

DOOR Training & Coaching (Bart van Luijk) is ook een nieuwe sponsor die zich richt op Training-Coaching en Assesments maar door de veelzijdigheid van Bart ook zeer succesvol in verandertrajecten, seminars en idee generatie voor u en uw team/bedrijf.

Zeker Financiële Zorgverlening (Ben Steenvoorden) Deze landelijke keten is actief het bieden van professionele ondersteuning bij de financiele administratie van particulieren.

Alle sponsors bedankt voor jullie ondersteuning van s.v. ‘s-Graveland en voor al onze leden: Denk aan onze sponsors!!

Wijdemeren-20150321-00252 Wijdemeren-20150321-00254 Wijdemeren-20150321-00255 Wijdemeren-20150321-00256

Voorbereiding verbouwing gestart.

in archief: Algemeen.

Na lang wachten kunnen we nu dan toch eindelijk gaan beginnen met de hoognodige uitbreiding van de huidige bestuurskamer. Daardoor ontstaan twee grotere ruimtes waarvan een dienst zal doen als commissiekamer en de ander voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt. De huidige commissiekamer zal administratie- en opslagruimte worden. De verbouwing wordt uitgevoerd onder leiding van Aannemingsmij. BV Intersell.

Onze trouwe groep vrijwilligers is al begonnen met een aantal voorbereidende werkzaamheden (zie foto) zodat niets de start van de verbouwing meer in de weg hoeft te staan.

IMG-20150318-WA0001

Op de eerste lentedag ontwaken ook de 40+ voetballers!

in archief: Algemeen.

Voor het zeer gewaardeerd, zich in de herfst van de carrière bevindend, voetbalcorps, organiseert s.v. ‘s-Graveland weer een 7 tegen 7 (zonder scheids) toernooitje
Op zaterdag 21 maart (het is lente, mensen).
Aanvang 16.30 uur.
Aanmelden bij organisator Joost te Nuijl ( joosttenuijl@gmail.com) vóór 20 maart.

Kent u gelijkgestemde goalgetters, bevriende balgoochelaars of anders gewoon familiefröbelaars, mits genietend van enige senioriteit, meld hen dan ook aan (gaarne met mailadres!)

E1 gekleed op Hoofdklasse-niveau door Beijaard Kabelmontage

in archief: Algemeen, Sponsoren.

Dat de E1 op Hoofdklasse niveau haar 9×9 wedstrijden speelt is bij vele volgers wel bekend. Dat ze sinds een paar maanden ook op Hoofdklasse niveau gekleed zijn is nog niet bij iedereen bekend en daar willen we graag verandering in brengen. Beijaard Kabelmontage is de gulle sponsor die dit ambitieuze team heeft voorzien van trainingspakken zodat aansprekende tegenstanders als NVC, SO Soest en Breukelen vol bravoure tegemoet getreden kunnen worden. Na een moeizaam begin in deze competitie, is de 2e fase met een mooie 2e plaats afgesloten en wordt er nu weer tegen de betere teams in deze afdeling gespeeld. Dit gaat weer wat moeizamer en helaas werd afgelopen zaterdag ook weer nipt verloren. We willen het team en begeleiding de komende maanden nog veel plezier en succes toewensen en namens s.v. ‘s-Graveland en de E1 willen we de familie Beijaard bedanken voor hun mooie bijdrage.IMGP9610 IMGP9621

F1 viert Najaarskampioenschap

in archief: Algemeen.

Na vele weken/maanden wachten kon vandaag definitief gevierd worden dat de F1 Najaarskampioen is geworden. Met een 10-1 overwinning op Altius F2 werd bevestigd dat dit terecht is. Ook in de 2e klasse wordt de goede lijn van voor de winterstop overtuigend doorgetrokken, met nu 2 overwinningen in de 3 gespeelde wedstrijden. Lees verder…

Ontdek de grenzen! Word Grensrechter!

in archief: Algemeen, Scheidsrechters.

Scholingsavond voor grensrechters

Velen van u willen graag langs de lijn hun bijdrage leveren, maar hebben nog wat schroom of vraagtekens. Op woensdagavond 18 maart organiseert de scheidsrechtercommissie een (bij)scholingsavond voor club assistent-scheidsrechters, beter bekend als grensrechters.
Tijdens deze officiële KNVB- bijscholingsavond neemt de docent ons mee in het “vlaggen” van een wedstrijd op clubniveau:

  • Wat mag er van jou als grensrechter verwacht worden?
  • Wat moet je doen en wat vooral niet?
  • Wanneer is het buitenspel en wanneer niet?

Lees verder…

’s-Graveland morele winnaar in Zeist

in archief: Algemeen.

De uitgangspunten voor beide ploegen waren deze middag sterk uiteenlopend. Zeist draait mee in de tombola om de bovenste plaatsen met als minimale prijs de nacompetitie terwijl ’s-Graveland daar deze jaargang geen kans meer op maakt. Maar de ploeg van Hans Verhoogt is inmiddels wel aan een goede reeks bezig, waarmee het wil aantonen dat huidige positie op de ranglijst te kort doet aan de kwaliteiten het elftal. Lees verder…