Scheids in de Schijnwerper

in archief: Algemeen, Scheidsrechters.

In deze aflevering komt de ervaren rot Jan de Kloet aan het woord. Jan fluit al 10 tot 15 jaar voor SV ’s-Graveland. “Ik was jeugdleider van de F-1 en zo ben ik erin gerold. Na het leiden ben ik overgestapt op het fluiten. Bij de KNVB heb ik ook de zogenaamde BOS- opleiding afgerond” vertelt de 55-jarige. Met die basisopleiding als ondergrond heeft Jan honderden wedstrijden geleid, ook veel bij senioren en bij andere verenigingen. Lees verder…

Weer overwinning ‘s-Graveland

in archief: Algemeen.

In Amersfoort behaalde ‘s-Graveland de derde opeenvolgende overwinning door het plaatselijke Amsvorde  met 0-1 aan de zegekar te binnen. Richard Hardy werd met zijn doelpunt matchwinnaar voor zijn ploeg, die verzuimde de wedstrijd eerder definitief te beslissen en daarom pas na een lange blessuretijd (waarin het ook een aantal kansen miste) zeker was van de winst. (Later meer)

VR1 verslaat koploper SCW VR1

in archief: Algemeen, Dames/meisjes.

De VRouwen hadden enorm toegeleefd naar de wedstrijd tegen koploper SCW VR1. Medio februari startte hun zes-op-een-rij missie met een training gegeven door gasttrainers Marcel Cuiper (trainer 2e mannenelftal) en Tom van Rijn (aanvoerder 1e). De zes slaat op de zes achtereenvolgende competitiewedstrijden die in februari en maart gespeeld moeten worden. Een derde van de missie zit er op en het resultaat is twee overwinningen. Lees verder…

Blik in het verleden

in archief: Algemeen.

De vereniging beschikt over een grote hoeveelheid (team)foto’s. Niet alle foto’s zijn voorzien van namen. Daarom zullen we op onze site de komende tijd foto’s plaatsen en hopen zo reacties te ontvangen van mensen die personen op de foto herkennen. Reacties mogen verstuurd worden naar  franshendriks@kpnmail.nl

De eerste foto van een jeugdteam met leider Theo Steenvoorden.

Jeugdteam met leider Theo Steenvoorden

Ruime winst ‘s-Graveland

in archief: Algemeen.

Trainer Hans Verhoogt kon in de thuiswedstrijd tegen Achterveld geen beroep doen op vaste krachten Daan Verdam, Jessy de Birk (vakantie) en Martijn Miltenburg (geblesseerd). Desalniettemin boekte ’s-Graveland een ruime overwinning op Achterveld: 5-0. Lees verder…

Sponsor ‘Uitgelicht’: Ctac Resourcing

in archief: Algemeen, Sponsoren.

Sponsor ‘Uitgelicht’ is een rubriek, waarin we onze sponsors de gelegenheid geven om zich voor te stellen aan onze leden, zodat u hopelijk aan onze sponsors denkt als u een product of service wilt aanschaffen.

Sander de Leeuw is mede-eigenaar van Ctac Resourcing, de detacheringstak van Ctac Nederland: “Wij detacheren SAP en Microsoft consultants. Binnen Ctac hebben wij 420 consultants in vaste dienst, daarnaast beschikken we over een kwalitatief hoogwaardig netwerk van freelancers. Zo weten wij voor iedere SAP of Microsoft-behoefte de juiste kandidaat te vinden”.

Waarom sponsor s.v. ’s-Graveland?

Gewoon omdat het kan, én omdat ik inmiddels bijna 40 jaar heel veel plezier en prachtige contacten aan de club te danken heb. Daarnaast is financiële steun aan deze mooi club zeer goed besteed. ’s-Graveland vervult niet alleen een sportieve, maar ook een belangrijke sociale rol in onze gemeente.

Mooiste herinnering aan s.v. ’s-Graveland? (feest, kampioenschap, jubileum, vrouw tegengekomen, etc)  

Ik heb vele mooie herinneringen, maar de grootste prestatie is het kampioenschap met het eerste in de 4e klasse. Zonder een wedstrijd te verliezen  werden we dat jaar kampioen. Meest memorabele wedstrijd is de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Spakenburg, ook rond die tijd. Het werd 4-4 na verlenging. Na geloof ik 16 strafschoppen verloren we uiteindelijk, maar wat waren we dichtbij een bekerstunt.

Voetbal verleden? (welke club(s), positie in het veld, bijnaam)

Vanaf mijn zesde voetbal ik bij ’s-Graveland. Na de jeugd heb ik zo’n 13 jaar in het eerste gespeeld, voornamelijk als rechtsbuiten. Daarna ben ik  lager gaan voetballen en uiteindelijk toch nog op m’n 37e een tijdje in het 2e beland. Na die tijd ben ik nog actief geweest als voetballer in de zaal en in de 35+ en 45+ competitie.

Naast wie zou je graag een wedstrijd in de dug-out willen zitten? ( Barack Obama, Johan Cruijff, Carice van Houten of Bas Brouwer)

Ik heb een hekel aan in de dug-out zitten, maar als het dan echt moet zou ik Theo Maassen meenemen om het enigszins draaglijk te maken. Ik vind hem echt de meest briljante cabaretier ever.

Wie had dat gedacht? (een leuk verrassend weetje over iemand Bijvoorbeeld: fan van Dolly Parton, spaart handtekeningen van filmsterren, geridderd etc…)

Dat ik ooit nog eens coachend langs een hockeyveld zou staan. Onze oudste dochter Charlotte hockeyt sinds dit seizoen en toen er aan het begin van het seizoen geen coach bleek te zijn, kon ik het niet laten me aan te melden.

Foto S. de Leeuw

Webshop vernieuwd!

in archief: Algemeen.

Velen weten de weg naar de webshop al te vinden en kopen op deze manier hun kousen, broekje of trainingspak. Na een paar jaar samengewerkt te hebben met Masita, zijn we sinds afgelopen week weer overgestapt op Jako als merk (sponsor SC Heerenveen). Door deze stap is de snelheid van leveren weer gegarandeerd. Het gehele assortiment is te bekijken in de webshop: http://shop.svsgraveland.com/  Afgelopen weken zijn er nog heel wat bestellingen afgeleverd en die zijn op zaterdag af te halen in de commissie kamer.

Tussenstand Fair Play Cup

in archief: Algemeen.

Ook de eerste helft van dit seizoen is er door onze scheidsrechters bij de thuiswedstrijden weer gelet op de sportiviteit van onze eigen teams. Onze teams werden beoordeeld op met name de volgende aspecten:

  • hoe gaan de spelers om met de tegenstanders?
  • hoe (vaak)  reageren de spelers op een beslissing van de scheidsrechter?
  • hoe gedragen de leiders, grensrechter en ouders zich?
  • hoe is de sfeer in het team onderling?
  • hoe gedragen de spelers en de begeleiding zich na de wedstrijd?

Sportiviteit blijft een belangrijk onderwerp bij ’s-Graveland, daarom belonen we ook dit seizoen de sportiefste ploeg met een prijs. Over wat deze prijs moet worden, wordt momenteel nog druk onderhandeld. Uiterlijk in maart hopen we bekend te kunnen maken waar de sportiefste ploeg mee wordt beloond.

Het is bij de Fair Play Cup op dit moment niet eenzaam aan de top, maar juist razend spannend. De top vijf van sportiefste teams ziet er momenteel als volgt uit:

1e MD1 8,75
2e ME1 8,75
3e C2 8,75
4e E1 8,75
5e F1 8,25