Zondag 8 mei aanvang 14:00 uur
s.v. ‘s-Graveland v.s. Forza Almere

‘s-Graveland te mat in derby

in archief: Algemeen.

In de derby tegen Nederhorst stonden twee uiteenlopende belangen op het spel: beide ploegen waren in de race voor zowel de derde periode als (zij het theoretisch) het ontlopen van die andere nacompetitie. Uiteindelijk bleek Nederhorst van die belangen het meest doordrongen en wisten de bezoekers door op het juiste moment te scoren de wedstrijd te winnen.  Lees verder…

‘s-Gravelandse Voetbaldagen een groot succes

in archief: Algemeen.

De afgelopen week hebben 140 kinderen een heerlijke voetbalweek beleefd tijdens de vierde editie van de ‘s-Gravelandse Voetbaldagen. Verdeeld over 12 groepen werkten de deelnemers drie dagen afwisselende trainingen af en op vrijdag werd de week afgesloten met een circuit met uiteenlopende spellen van onder meer ARNO SPLINTER SPORT EVENTS.

Nieuw dit jaar was de speciale looptraining op dinsdag en een keepersdag op donderdag. Elementen die goed in de smaak vielen. Net zoals alle tussendoortjes en lunches die gedurende deze week verzorgd werden door meer dan 20 ‘kantinemoeders’ en de bijna 1000 pannenkoeken die door Patrick en Petra Pieters zijn gebakken.

De deelnemers werden begeleid door in totaal meer dan 40 trainers. Daaronder, en daar zijn we bijzonder blij mee, veel A en B junioren. De wijze waarop zij deze week hebben meegewerkt, verdient een groot compliment.

De voetbalweek zijn voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de sponsors van de ‘s-Gravelandse Voetbaldagen:

Veilinghuis van Spengen
Michiel Koudijs Makelaardij
AH Hilversumse Meent
Blue Sport & Workwear
Karvan Cevitam

Na de laatste activiteiten op vrijdag gingen de deelnemers naar huis met hun eigen sweater en shirt (voorzien van hun initialen), hun eigen trainingsbal, een oorkonde en een teamfoto.

Ter herinnering aan deze editie zijn er inmiddels twee mooie fotofilmpjes gemaakt en een album met heel veel foto’s.

Foto’s

Fotofilm van Brenda de Kruijk

Niek Schouten overleden

in archief: Algemeen.

Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat Niek Schouten op 83-jarige leeftijd is overleden. De heer Schouten raakte via zijn voetballende kinderen Ton en Ellen betrokken bij de club van wie dochter Ellen nog steeds actief is als speelster van VR1.  Zijn kleinkinderen Nick en Daan Schouten en Luke en Mikki Sluyter voetballen in de jeugd van onze vereniging.

Jarenlang was hij een vertrouwd gezicht achter de bar op zondagmorgen. Daarnaast was hij samen met zijn vrouw Ank en dochter Joke een trouw klaverjasser, maar door zijn afnemende gezondheid de laatste jaren niet meer. Naast zijn vrijwilligerswerk als kantinemedewerker heeft hij ook jarenlang geholpen met het vouwen van de MATCH, ons vroegere, wekelijkse clubblad.

Wij wensen zijn vrouw,  zijn kinderen en kleinkinderen sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

s.v. ’s-Graveland springlevend op weg naar de 100

in archief: Algemeen.

95 jaar geleden werd, in wat nu restaurant Solo is, voetbalvereniging ’s-Graveland opgericht. De 19 startende leden van destijds hebben waarschijnlijk nooit gedacht dat de vereniging zou uitgroeien naar de bijna 600 voetballendeleden die er nu zijn, naast de niet spelende leden. En dat aantal wordt steeds groter mede door de groei van het dames/meisjesvoetbal. De vereniging heeft inmiddels een belangrijke functie in het sociale leven van veel inwoners van ‘s- Graveland en Kortenhoef, maar ook steeds meer vanuit omringende plaatsen. We kunnen stellen dat de vereniging ondanks haar leeftijd springlevend is. Dat blijkt niet alleen uit het groeiende ledenaantal maar bovenal uit de vele activiteiten die worden ontplooid en de grote hoeveelheid vrijwilligers: de steunpilaren van de vereniging. Lees verder…

Kampioenen 2016 Aflevering 2

in archief: Algemeen, Jeugd.

Afgelopen zaterdag zijn de medailles uitgereikt aan D1 na hun 8-1 winstpartij tegen Zuidvogels. Een zeer overtuigend kampioenschap zonder puntverlies voor dit team onder leiding van Edwin Westgeest (zie foto). Na de F1 en D1 was afgelopen zaterdag ook de C1 zover om hun Kampioenschap te bevestigen. In de uitwedstrijd werd Wasmeer C1 met 1-4 verslagen en de C1 is zodoende niet meer te achterhalen voor de achtervolgers. Na een goede 4e plek in de najaarscompetitie is dit de terechte beloning voor dit leuk spelende team van Patrick van Huisstede en Nout Bruns. Zaterdag a.s. spelen ze om 13.00 uur thuis waarna de huldiging zal volgen.

Het rijtje kanshebbers voor kampioenschappen is afgelopen weekend geslonken. De D5-E2 liggen nog op koers, MD1 & 2 zijn ook nog kanshebbers maar hebben het niet meer in eigen hand.

20160416_124520_resized

Eerste Kampioenen 2016

in archief: Algemeen.

Afgelopen Zaterdag was het al zover: zowel de F1 en de D1 werden beiden afgetekend kampioen in hunVoorjaarscompetitie in de 2e klasse. De D1 van Edwin Westgeest deed dit met de maximale score van 24 punten uit 8 duels. De F1 van Tim Brug, Jessy de Birk en Peter Buitendijk speelde 1 keer gelijk tegen BFC F2, maar won alle andere duels. Mooie uitdaging voor beide teams om de resterende 2 duels ook als een ware kampioen om te zetten in winst. Hieronder vast de kampioensfoto van de F1. De D1 volgt volgende week. Beiden teams en begeleiding gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Ook de volgende teams maken nog een (reële) kans op de titel in hun klasse: B2, C1, D3, D5, E1, E2, MD1 en MD2. De komende weken zullen uitwijzen hoe reëel de kans daadwerkelijk was. Allemaal veel succes met het op een goede manier afronden van deze competitie.

12984058_10153391107825178_6976191001221511775_o

Jan Lensen overleden

in archief: Algemeen.

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat ons oud-lid Jan Lensen is overleden.

Jan is in het verleden als speler actief bij ons geweest onder meer in het 6e elftal. Als speler zal hij herinnerd worden als snelle rechtsbuiten, die de gave had om een corner met buitenkant rechts in de verre hoek te krullen. Het mooie daarvan was dat hij dat van tevoren ook aankondigde!

Na zijn actieve carrière is hij zijdelings bij de vereniging betrokken gebleven en verzorgde hij met zijn bedrijf Jeda (later voortgezet door zijn zoons Jelle en Dave) voor diverse toernooien/evenementen de prijzen en in het begin de beeldjes voor het sportiefste lid (later het verdienstelijkste lid. Als je bij hem langs kwam om de prijzen op te halen, gaf Jan met veel bevlogenheid en op Cruijfferiaanse wijze zijn mening over voetbal, aangevuld met herinneringen aan zijn voetballoopbaan.

Toen de kantine in 1976 werd opgeleverd sierde zijn zelfgemaakte schemerlampjes de muren van de kantine. Ook schonk hij het ijzeren doel met daarin het logo van onze vereniging dat jarenlang de oude bar in de kantine sierde en nu nog steeds een plek in de kantine heeft. Met het plaatsen van reclameborden rondom ons hoofdveld, heeft Jan voor al deze borden de ijzeren bevestigingsstangen gemaakt. We vinden ze nog steeds terug rondom Klein Berestein.

Wij wensen zijn vrouw Fieneke,  zijn kinderen en kleinkinderen sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Organisatie meisjes/vrouwenvoetbal

in archief: Algemeen.

In de afgelopen maanden heeft Ben Steenvoorden zich ingezet om de organisatie rondom het meisjes- en vrouwenvoetbal te optimaliseren. Na een eerste inventarisatie met de huidige betrokkenen kon gisteren het nieuwe team definitief worden vastgesteld en werd het Fundament gelegd voor de organisatie. Zoals Ben het zelf verwoordde: “We hebben een TOP elftal geformeerd.” De verschillende taken rondom het meisjes/vrouwenvoetbal zijn verdeeld onder een gemotiveerd elftal. Waarbij ook de intentie is uitgesproken om op termijn een apart meisjes/vrouwentoernooi te willen organiseren.

Dit zijn de ‘spelers en speelsters’ van het elftal:

 1. Tim Torsing: Technisch verantwoordelijk overall
 2. Daan Verdam/Stefan Burrekers: Leider/trainer VR1 (Coördinator dames)
 3. Herman Blankenberg: Coördinator A-B-C  (leider/trainer MB1)
 4. Michel Schouten: Coördinator D-E-F
 5. Diana Raven: Administratieve ondersteuning en planning
 6. Sanne de Ruig: Publiciteit
 7. Natascha de Ruig: Ondersteuning publiciteit
 8. Yvonne Kamsteegt: Uitwerken procedures en back-up Diana Raven
 9. Kaylee Stoops: Vriendinnendag en toernooi seizoen 2017-2018
 10. Anna Scholten:  Vriendinnendag en toernooi seizoen 2017-2018
 11. Miriam van Veen: Vriendinnendag en toernooi seizoen 2017-2018

TOP is

T= Technische team (Tim, Daan/Stefan, Herman, Michel)

O= Ondersteunend team (Diana, Yvonne)

P= Publiciteits- en Projectteam (Kaylee, Anne, Miriam, Sanne en Natascha)

Zij zullen in de komende periode vooral aan de slag gaan met de nieuwe teamindelingen voor het komende seizoen en het werven van nieuwe meisjes.

Op deze plaats willen we Jeroen Ankersmit en Jan Plaizier bedanken. In de afgelopen jaren hebben zij een heel belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Met ruim 120 leden maken de meisjes/vrouwen inmiddels een voornaam deel uit van onze vereniging.